Bilåkningsträning med Disco!

 
Dsico var ju lugn på hemresan från Gävle med det är bra att träna bilåkning ibland  för att förebygga bilsjuka. Vi tog en liten tur igår och det var inga problem. Bättre många  korta turer som blir lyckade än få långa som misslyckas.
(Uppdaterat: Vi tog en sväng idag också och då somnade han direkt!!)
 
 För övrigt så är han fortfarande trygg och lugn. Han somnar på sin sovplats i sovrummet när vi lägger oss och det blir mörkt runt honom. Han vaknar vid 4-tiden för att bli utburen och få kissa. Somnar direkt igen. Idag fick Roland väcka honom vid halv 7 för då sov han fortfarande!  Dagens första måltid nu kl 7,  han äter tre ggr om dagen. Aptiten är mycket god och han glufsar snabbt i sig maten.  Varje måltid startar med att Roland visslar på honom. Det är ju egentligen inkallningsträningen som börjar så.. Någon stund efter ätandet så brukar det bli bajsning så då försöker vi gå en sväng ut med honom. Han har ofta  ett speciellt ställe för det, bra att gå dit varje gång, samma sak med kissningen. Fast visst blir det blöta pölar ibland inne på golvet, bra att jag sparade tidningar innan så vi har att lägga på. Han lyckades blöta ner täcket på sin liggplats i köket så jag tog bort det. Det räcker med bara biabädden. 
 
Han trivs bra på sin plats i hundhuset o rastgården där de andra hundarna är, har en liten "koja" där som han gärna sover i. Gillar ombonat. En valp sover mycket under dagarna. Han får varva vistelse där med att vara inne i huset.  Efter gårdagens promenad med hundflocken så tog vi ett par fästingar till. Bra att ha koll så han blir av med dem så snabbt det går.
 
Har haft lite kontakt med dotter Malin idag. Hon o sonen Isak är i Stockholm för att fira dagen tillsammans med Per och Leo. De ska ha nostalgiäting på söder med Malins   bror, vår son, Markus och goda vännen Jonna, med ursprung Skogen Sillerud. Malins  äldste, Elias, som var här ett par veckor hos oss med sommarjobb, lämnade Stockholm (Knivsta) igår med kompisarna Igor och Carl i delad sovvagnskupé till Umeå. Mysig resa kan jag tänka mig.  De har varit i Carls hem några dagar, ett hem med speciell atmosfär. Carls mamma är alltså konstnär / författare Reija. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det är bra att träna dem på vardagssaker. Miss E var gräsligt åksjuk som valp men tack och lov så försvann det. Vågar ni ha hundarna lösa i bilen när ni kör? Vi har en dubbel hundbur så de kan få åka i var sin kupé när det blir dags :D

Svar: Nej han är inte lös i bilen utan ligger i en hundbur. Idag somnade han i den direkt när vi åktränade! ;-) Det är lugnande med bur i vissa lägen, hunden känner sig skyddad. Man kan se hos vilda hunddjur att de gärna söker sig trånga platser såsom gryt. Låter klokt att ha dubbel hundbur när ni nu snart har två. Lugnande också att de är bredvid varandra, flocken på plats.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback