Gjorde älgfärs igår onsdag

Det var sista omgången malkött som fanns i frysboxen från förra årets älgjakt. Det var ingen  jakt här, vi har för lite älg, så vi fick ordna kött från  annat håll. Det är i alla fall bästa köttet, svårt att avstå ifrån. Jag vill inte ha färdig färs, vill gärna veta vad som malts ner, och jag tar bort allt fett, alla senor, hinnor  och annat, mal bara rent kött. Älgköttet blandar jag med så där en tredjedel fläskkött och mycket lök. Mal två gånger.
 
  Den gamla assistenten med köttkvarn funkar än. En present från min mamma någon gång i mitten på 70-talet, när jag flyttat till Årjäng och behövde hantera slakt av olika slag. Den är alltså ungefär 40 år gammal och fungerar än.  Nostalgi!
 
Det blev 9.2 kilo sammanlagt, frös in det i platta paket, lätta att tina, lagom stora för en dags behov.  Detta ska räcka till årets älgjakt i oktober. Längre än tre månader bör det inte ligga fryst eftersom det innehåller fett. Skönt att det är gjort!
 
Det var himla fint torkväder också  igår, rejäl blåst och solsken. Så jag varvade malandet med tvätt av fyra täcken, nio madrassöverdrag och 22 kuddöverdrag! Det torkade på nästan nolltid, bara att tvätta och hänga och ta in!
 
Idag torsdag ska vi vara lite lediga och eventuellt ta en tur till Arvika med goda vänner. Det blir i så fall   Rackstadmuseet + Barbord för lunchäting. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Härligt att få förråden fyllda och gott att ha en maskin som går som ett urverk! Det finns verkligen ingen anledning att uppgradera sig!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback