Fåglarna runt oss för tillfället!

Just nu är fågellivet livligt runt oss. Nere på Liane i Oskars gamla duvslag bor tornfalkarna. Just nu håller ungarna på och flygtränar. Det är så roligt att se. De flyger mycket mellan stugan och ladugården och till  närmaste skogen.  De tar sig inte så högt upp och drattar ibland ner i vallen. Det  är  mycket flaxande men de kommer bara långsamt framåt, det ser lite lustigt ut ;-). Färden blir ofta vinglig, det är inte långt mellan sittplatserna och de skriker mycket under tiden. Här ovan har två tornfalkungar knövat in sig på den lilla brädan vid duvslaget. Vi kan se fyra åt gången, borde vara två vuxna och två ungar men jag är är inte så duktig på fåglar att jag skiljer dem åt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Just nu så skördas andraskörd på vallarna runt oss. Det betyder att det finns mycket sork på marken. Här kommer blå  kärrhöken med en i klorna och en tuste gräs. Tänkte jag skulle hinna filma den också men den försvann kvickt över Signebyn
 
 
 
 
 
Den här rovfågeln bara satt där i en björk och jag tror att det var en fågel  till en bit ifrån, men svårt att säga, det var långt avstånd. Vet inte vad det är för fågel, den var i alla fall stor. Skulle kunna vara ormvråk, den är rätt vanlig här.
 
Den lilla sädesärlan har ungar hos oss uppe under takpannorna. Hon poserade så snyggt på postlådearrangemanget och jag tänkte försöka få ett snyggt porträtt. Men hon sysslade bara med aftontoalett, stortvätt! ;-)) Borde förstås ha filmat hennes vedermödor istället men så blev det inte. Hon är fin i alla fall och vi ser henne ofta. Hon badar förresten gärna i Discos vattenskål och lämnar sina små klickar där :-))
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilket härligt fågelliv och så fina de är!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback