Barbord Arvika - ett stolpskott!

 Förr brukade vi äta på Olssons brygga vid besök i Arvika. Men efter att ett par gånger fått  nonchalant bemötande och dessutom mat som inte var hundra, så testade vi Barbord som ligger nära, också vid hamnen. Där har vi  ätit nu rätt många gånger och alltid varit nöjda, bra mat och trevlig servering. Det är fint att sitta vid vattnet.
 
Vi gick alltså till Barbord i förrgår vid Arvika-besöket men blev otroligt besvikna. Svårt att hitta ingången. Först gick vi två varv runt huset innan vi hittade ingången, det var gamla köksingången utan skylt om entré. Allt annat var stängt pga blåsten.  Och redan menyn var torftig och svår att begripa. Det var inte heller lätt att få den förklarad av servitören. Alla utom en av oss sex personer tog fisksoppan. 
 
 
Vi fick  de här tallrikarna med musslor, några pyttiga laxbitar i och lite strimlad kål + morötter och några små blomkålsbitar,  6 små  räkor. Allt var kallt och även tallriken. Sen hälldes varm soppa på det hela och naturligtvis blev alltsammans  genast kallt. Det blev bara soppa upp till där den djupa delen av tallriken tog slut och det var inte mycket till  soppa när musselskalen var borta. Ingen av oss blev mätt. Det var mer i portionsstorlek som en förrätt. Det skulle vara torsk i också men jag letade förgäves efter någon torskbit. Det var alltså det hela och kilopriset blev därmed gigantiskt; 225 kr per portion för  väldigt lite och ganska kall fisksoppa!! 
 
Normalt så får man bröd till soppa men det fick vi inte heller utan frågade efter det. Då kom det in  ett fat med en liten brödbit per person! Inga assietter. Inget smör. Vi bad om smör och fick det i två små djupa glas.
 
Servitören ställde vatten på bordet och vi fick vattenglas men han frågade inte  vad vi i övrigt ville dricka så vi kallade på honom igen för att beställa dryck. Han kom men vi fick inte se någon lista på drycker.  Roland ville ha mellanöl, fick en lättöl. Ville ändra men mellanöl hade de inte sa han. Vi frågade häpet  om igen,  så knepigt med restaurang utan mellanöl. Men han vidhöll att mellanöl hade de inte. Jag ville ha ett glas vitt vin, torrt. Han kom med glas o flaska som var öppnad men bara  lite taget ur.  Jag frågade igen om det var torrt. Det var mellan sa han. Är det inte torrt frågade jag igen. Då sa han att jag i så fall skulle säga till vid beställningen och jag sa att jag hade gjort det men det hade jag inte sa han. Suck! ;-)) Jag provade vinet och godtog det ändå, men hade alltså blivit  uppläxad för min beställning. Sen kom han med en mellanölflaska och frågade Roland om 4,5 % var ok. Ja svarade Roland, det är mellanöl! 
 
Herregud!! Hur fel kan allt bli??? I den här ganska stora restaurangen var inte mer än 4 - 5 bord upptagna och vi förstår varför. Det kommer att dröja länge innan vi går på Barbord igen och äter. Allt blev fel med både maten och servisen! 
 
Att det under måltiden kom tromber och ösregn som nästan slet restaurangen av bryggan kan ju inte matstället lastas för, men obehagligt var det. Vi hoppade alltså dessert och kaffe på Barbord och åkte istället till Esters cafe. Där kunde vi få god glass i glacerian och espressokaffe till mycket rimligt pris. Roligt hade vi i alla fall åt dagens märkliga äventyr. Det hade börjat så bra med besöket på Rackstadmuseet, fortsatt med katastrofen på Barbord och till slut kaffe och glass som var njutbart på Esters i Långserud.
 
 

Kommentarer
Postat av: Veiken

Jösses, dom kursar snart om ingen vettig tar över. Dom skulle betalat er för att ni kom!

Svar: Ja egentligen. Men många har nog redan upptäckt eländet, vi var inte många där.
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Tråkigt när det blir så fel för ett sådant besök ger inte mersmak direkt. Det kostar trots allt en slant att gå ut och äta och då vill man ha valuta för pengarna. Bröd och smör bör komma in på per automatik. Faktum är att jag hade nog klagat...

Svar: Ja, fast vem skulle vi ha klagat hos? Tror inte det var några chefer på plats.
Inga Magnusson

2019-07-05 @ 18:08:53
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback