Vassröjning idag torsdag!

Väderprognoserna har ju spått snö till helgen så idag sista chansen att göra vassröjning med fyrhjulingen vid sommarhuset. Förra året gjorde vi helt fel. Roland slet och kapade vassen med röjsåg med gräsröjarsnöre och vi drog in till land för hand. Men det var onödigt arbete. Vassen kom igen dubbelt så hög och dubbelt så tät!! ;- )) Nu fick det bli mer rationellt; köra av den med fyrhjulingens schaktblad. Isen är tillräckligt tjock
 
Det var en rejäl vassrugg som skulle bort. Roland körde och jag eldade.
 
Till slut var det mesta borta och det tog inte mer än ett par timmar. Vassen kommer säkert tillbaka igen men då får vi ta nya tag. Där vi badar så bekämpar vi vass varje sommar. Det brukar bli en dag med fint väder som vi tillbringar på stranden. Roland skär med lien under vattenytan och då slipper man få så mycket tillbaka.  Men här tar vi bort vassen mest för att ha utsikten över sjön.
 
Sommarhuset ruvade lugnt där uppe. Avslut blev förstås fika på altanen med utsikt ut över sjön! Nu ligger isen i viken. Sedan någon dag även på storsjön här på Östra Silen, men därute är den bara som ett skimmer, inte tjockt.  Om det blir snö på nu så kommer den inte att bära  framöver. Synd för det är fint med skidspår på sjön.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback