Skidpremiär idag torsdag!

Äntligen skidpremiär!! Idag tog jag en tur ut i de nygjorda spåren. De var perfekta. Det blev en kort tur, någon timme bara. Men det räcker så här första dagen. Det blåste rätt kallt, var så där - 5 grader. Och slängde lite snöflingor. Spåren är i princip helt platta, inga backar opp eller ner. Bra för mig som inte klarar det. 
 
Mina skidor är nästan antika. Vi köpte dem till son Markus när han var så där 12 -13 år.  För några år sedan skulle jag köpa nya pjäxor, för de här börjar vittra sönder. Mannen i butiken hade svårt att hålla mungiporna i styr. Han sa att såna pjäxor hade han inte sett på många år. De fanns inte att få tag på längre. Rådet han gav blev att leta på second hand eller loppis! ;- ))  Det  är nåt slags metallhånk längst fram på pjäxorna. De ska träs över en metallbit på skidorna. Och så ska man klämma fast  med en rörlig plastbit. 
 
Just momentet klämma fast pjäxan är nästan för tufft för mig. Det är hårt. Jag tänkte att jag kanske skulle ta skidorna in i huset och låta pjäxorna sitta kvar. Det funkade ju i o för sig. De fick rinna av i badrummet.
 
Men jag kom på att förra året hade jag en kort mejsel till hjälp, det funkar nog bättre.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilken härlig premiär!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback