NEJ, inte nu!!

Så sa Roland med lätt panik i blicken när jag idag förmiddag föreslog att vi skulle ta lite döstädning bland kläder och ägodelar. Och så försvann han ut i skogen med såg och fyrhjuling! Jag ska väl inte säga att det var en flykt, men nåt liknande. Ha ha... !
 
Jag grep mig verket an i alla fall, tömde ett par garderober och möttes av idel överraskningar, sånt som jag glömt bort för länge sedan. Det måste vara en sjukdom att spara så mycket, så länge. Jag hittade en stringlåda full med udda strumpor som jag en gång i tiden hoppats hitta maken till. Säkert 20 år sedan! ;- )
 
Den här säcken ska till second hand och en säck till skräp (de udda strumporna går till skräp!)  . Jag tar med till second hand på annan ort. Vill inte se mina gamla plagg gå omkring här i närheten
 
Jag sparar mycket, men ibland används gamla grejer också. Kom på att skjortan jag fått på mig till städningen var den skjorta som äldste sonen hade på sin konfirmation, fantastisk kvalitet, lika fin.  Det måste vara drygt 30 år sedan. 
För övrigt så är den här städningen en nostalgitripp 
 
Det var ömsint att hitta två klädhängare som min mamma gjort. När hon var  ung, början av 1900-talet, så virkade man ofta överdrag till klädhängare eller sydde på ett tyg. Det kunde förstås handla om att pryda, men också om att se till att tröjor  inte hängde ner åt sidorna och tappade formen eller att blusar i fint tyg inte fick träflisor. 
 
Det blev mycket mer nostalgi men det får komma vid ett senare tillfälle
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback