Mer nostalgiska fynd i döstädningen!

En bortglömd hög med Fem-böcker och lite annat läsbart. Den går till second hand, fast jag vet inte om ungdomar läser sånt här längre, om de läser alls. Det blir nog mycket skärmtid istället för att få till den där spänningen som min generation hämtade i böckernas värld. 
 
Gamla hängslen! De funkar bara ihop med byxor där det finns knappar och jag har ingen aning om var de kommer ifrån. Trasiga är de också. Blir nog släng till slut när jag tänkt lite.
 
Helt överraskande en riktigt snygg trähylla och smideskrokar. De sparas, sånt här går alltid åt, om inte annat i barnhöjd. 
 
En hög stickade linnetröjor från KUS vid Slussen! Rätt många år sedan de inköptes, men är lika fina i färg och form, trivselplagg. De behåller jag.
 
 
 
Ha ha... den här mockakepsen inköptes ungefär 1972, det året jag flyttade till Årjäng. Det lär dröja minst 30 år till innan såna blir moderna igen, men den som väntar på något gott.....! Jag gillar egentligen keps. Bredvid ligger de röda sammetsflugorna som våra söner brukade ha till sina vita skjortor när de skulle vara fina. Kanske kan funka för barnbarn? De blir också kvar.
 
Tunga fina sammetsgardiner, färdigsydda med långgardiner och kappa. Köpta på Röda korset någonstans och tänkte hänga upp kappan åtminstone i badrummet. Men har det inte blivit gjort på 30 år så blir det aldrig.  Går till second hand, superkvalitet för den som behöver. 
Nu har jag nog fått med allt från döstädningen den här gången. En skön känsla varje gång det är gjort. ;- )) Bra att få upprensat i olika utrymmen och nostalgin är en höjdare

Kommentarer
Postat av: Znogge

Fem-böckerna hade jag sparat för de läses fortfarande och finns som film i en modernare variant. Kepsar i den stilen är redan i ropet så på med den!

Svar: Aha va roligt att femböckerna fortfarande läses, då blir någon glad på second hand. Kepsen får jag nog fundera på, det modet har uppenbarligen inte letat sig in i de värmländska skogarna ;- ))
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback