Hos våra arrendatorer, Bröderna Jakobsson Guterud, idag fredag

Vi var där för att hämta lite mat åt rådjuren, ensilage,  på gården Guterud i Långserud, några mil från oss. Gården ligger i Säffle kommun.  Det var Göte som var hemma och tog emot oss i en lastmaskin. Olle högg vindfälle  i skogen, de har några hundra att ta vara på nu. Det har varit blåsigt och svenska skogsägare får ta hand om sin skog hela tiden, i alla väder. 
 
Här syns en del av hemligheten med att detta är ett framgångsrikt lanttbruksföretag. Man odlar det mesta av kornas mat själva och blandar också själva i en vagn och kör till djuren här och på Säter. Man har två stora gårdar i sitt företag, några hundra mjölkkor på två gårdar och så ungdjur förstås. Barn och anställda är också med i verksamheten förutom de tre bröderna Olle, Göte och Kent. Duktigt folk och trevliga! Det är ett företag som försörjer ett antal personer.
 
Hör kommer rådjursmaten till släpvagnen och vi drog hem med den för att sprida ut hos oss och erbjuda andra markägare i Harnäs vvo. Det ligger  vid lagårdsväggen på Liane att hämta för den som vill ha.  Det hela är till skänks  från Bröderna Jakobsson som är riktiga djurvänner förutom att de är duktiga bönder. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback