Havsörn nära ta Hambo idag!!!

Roland jagade hare med vår Hambo, Åhlstigens Hambo, son till vår Jazz.. Roland gick med honom hela tiden eftersom han är lite valpig än och behöver stöd i jakten. Drevet gick fint på ett tjärn och Roland följde det. Då plötsligt kommer en jättestor havsörn genom luften och siktade rakt  mot Hambo! Den hade vingarna utbredda och fötterna utfällda med spretande klor, sänkte sig ner mot isen för att ta Hambo. Den var i höjd med träden  när  Roland ropade  till. Havsörnen bromsade då med de stora vingarna och drog iväg. Antingen hörde den Rolands rop eller också tyckte den kanske att Hambo var väl stor att ge sig på. Det hade säkert blivit en fajt.  Men Hambo märkte inget förstås, jakten gick vidare och Roland kunde avsluta den lyckat som synes på bilden. Roligt att det lyckades med Hambo! Det har varit en del otur med hans jakter förut. 
 
Det finns havsörn här hos oss, det sägs finnas tre par vid Östra Silen. Jag såg ju en  för något år sedan vid Signebyviken. Den bedömdes då av ornitolog vara ca 6 år. Den Roland såg idag var väldigt ljust också, mycket vitt på den.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så skönt att inget hände men lite obehagligt var det ändå tycker jag.

Svar: Lite oroligt är det. Det finns enl uppgift tre havsörnspar vid vår sjö och de vill förstås ha mat på vintern. Så det kanske inte är sista gången.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback