Skidåkning idag söndag

Jag startade åkningen med att lyda en del råd från igår. Då klabbade snön på skidorna och jag fick råd att göra rent skidorna och få på glidlager.  Jag har ju inga grejer så jag letade i köket efter nåt som kunde ta bort lort. Det kom flera försäkringar om att det nog fanns smuts fast den inte syntes. Till slut hittade jag spisskrapa. Jag höll den så där 45 graders vinkel mot skidan och  drog  neråt, men tryckte inte hårt för jag ville inte skada underlaget. Visst fanns det smuts som följde med.  
Sen tog jag ett stearinljus och gned på.  Det kändes bra.
Glidet blev perfekt, går knappt att stå på skidorna på platt underlag,  det halkar.  Och inget klabbade under. Så här såg det ut efter första skidturen.  Nu var det lite kallare idag - 4 grader. Men jag är jättenöjd.
 
'Spåren var fina också.  Jag hade med Seffrin också ett par varv men mer om det imorgon för det var lite äventyrligt. ;-)
Efter en stund så tappade jag sulan på pjäxorna. Tänkte först att nu är det väl slut på skidåkningen, men kom på att jag kunde spänna fast den med en rem :-))  Syns på bilden nedan. Pjäxan må vara ursäktad, den är 34 år gammal.
 
 
Det var ett fint mönster på himlen mitt på dagen. Sen när jag åkte en gång till på eftermiddagen så var det strålande solsken. Sammanlagt ett par timmars skidåkning blev det. Så roligt med platta spår vid huset.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

En pjäxa som har hängt med i så många år kan man nog inte begära mycket mer av!

Svar: Nej den är ursäktad. Men remmen funkar och kanske skomakaren i Åmål kan göra underverk ;- ))
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback