Idag fick Hej jaga hare med vargvästen på!

Idag var Roland o dunker  Hej inbjudna till harjakt i ett område som ligger i vargrevir. Det är ett område där det har funnits vargrevir i decennier. Men det har på många år inte tagits några hundar av vargarna där. Ändå jagas en del, mest älg kanske. Det verkar vara vargar som lär sina valpar att hund är inte något man jagar / äter / ser som konkurrent. Vi säger ibland att om vi nu ska ha varg någonstans så vore det värt att avla på dessa och istället  ta bort vargar som gång efter gång tar hund. 
 
Det var mycket harspår i området, Hej fick opp och  jagade. Men den här gången blev det ingen hare som kom till skytt. Förra gången fälldes en.  Vargvästen behövde inte heller testas, tack o lov. Den funkar så att det går eltrådar i den. När varg biter så ska den få stötar som avskräcker. Vi har aldrig behövt uppleva det och vi vet ingen som har hund som har räddats av sin väst. Men det vore hemskt att inte ha försökt skydda sin hund om varg attackerar, skadar och dödar hunden.
 
För övrigt så är det ingen ordning på vädret. Här var spått regn nu, men det snöar. Jag hoppas förstås på att det ska räcka till nya skidspår.  I Seattle hos son Mattias var det spått snö idag, men där regnar det och alla är glada över det.  Man vill inte alls ha någon snö. Det finns ingen snöröjning och inga vinterdäck. Kanske kan staden öppna igen, mycket har varit stängt i flera dagar

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilken smart väst men skönt att den inte kom till användning. Men självklart tar man det säkra före det osäkra.

Då förstår jag att de är nöjda med att det regnar i stället!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback