Döstädning i högarna!

Mitt liv har kantats av högar! Och så uttrycker jag det i sann Kurt Olsson-anda som om dom har skapat sig själva runt mig. Så är det inte förstås. Det är jag själv  som har gjort  högar, hela tiden. De är ofta osorterade men har lite grundteman som foton, tidningar, tidningsartiklar, fådda födelsedagshyllningar, gamla datorgrejer, instruktionshäften, pedagogiska hugskott, släktforskning. Kort sagt är det sånt där som jag har velat spara men inte för ögonblicket hittat nåt bra ställe att förvara på utan bara lagt i hög. När jag samlade ihop högarna blev det en hel del, två korgar och en tvättbalja.
 
 
När allt var genomgånget så fick jag två stora kassar till släng. Mycket var gamla inredningsmagasin. Vi har ju byggt hus genom årens lopp och varit intresserade av olika tips på planlösningar och inredningar. Nu är den epoken slut så de går i soptunnan. Det som blev kvar lyckades jag sortera in lite vettigare förvaring än bara hög. I fortsättningen ska jag inte lägga på hög utan sortera direkt det som jag vill spara. 
 
En del av det hittade var riktig gammal kuriosa: bl.a.  mitt eget vaccinationskort utfärdat på bb där jag föddes för drygt 68 år sedan. Fnissar lite åt språkbruket. Man skiljde på att vara född hemma och på anstalt! ;- ))  Anstalt var alltså helt enkelt beteckning på bb på den tiden, numera ger det ordet helt andra associationer. Sjukdomar i släkten skulle man nog inte notera på ett sånt här kort idag, det vore säkert integritetskränkande. Jag hade inga.  Jag ser att jag vaccinerades mot polio när jag var 7 år gammal. Det vaccinet kom först då. Innan det kom så drabbades många av den hemska sjukdomen och blev förlamade .  Jag minns att det fanns en stor tacksamhet över att vaccinet kom. 
 
Idag lördag lär det bli mer snöröjning. Det har snöat en del under natten och jag hörde att Daniel med snöplogen kom förbi här vid fyratiden.  Och jag hoppas förstås att få nya skidspår under dagen. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Mitt eget har jag inte kvar men väl barnens. Riktigt kära minnen!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback