"The Irishman"

Nu har vi sett den "The Irishman". En magiskt bra film, drygt tre timmar lång, men man vill inte att den ska ta slut - någon gång! Joe Pesci, Robert DeNiro och Al Pacino spelar de tunga huvudrollerna.  
 Det hela är en rätt rak gansterstory om maffiafamiljers konkurrens, om deras lojaliteter, familjeliv och deras kriminalitet i nära samröre med fackföreningarna. Och den rör sig över lång tid med också dokumentära inslag från den tidens makthavare, bl.a. Kennedy( som också beskrivs som inblandade på lite avstånd, kanske är sant!)  En viktig person i filmen är den som spelar The Irishmans dotter Peg. Hon finns med som en tyst kuliss / en referens genom hela filmen. Hon säger bara sju ord sammanlagt men hennes person är den enda normala jämförelsen i hela storyn. Och utan henne vore filmen något helt annat. Sen kan man tycka att berättelsen är en otäck påminnelse om vad vi nu, enligt polis och andra proffs, håller på att få i Sverige, gangstergrupper ihopknutna i familjer och släkter.
 
 En bunt duktiga skådespelare som presterar på maxnivå. Bättre kan det inte bli, man är tagen! Det måste bli prisbelöningar till den här filmen. Om den nu får det när den går på Netflix där vi såg den
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback