Rökt och gratäng passar bra ihop!

Rökt kött passar bra ihop med potatisgratäng eller rotfruktgratäng. Smakerna matchar. Vi röker ofta lår och bogar av rådjur, medan sadel hamnar i ugnen.  Just den här måltiden hade vi smarrigt hemrökt kotlett som vi fått av snälla goda vänner som röker själva.
 
Kål passar bra till. Våra nya grönsaksfavoriter är kål som är lätt kokt först och sedan stekt, såsom grönkål,  brysselkål, broccoli, blomkålsris. Men man får steka sakta och på svag värme, bränns lätt. Roligt med mat nu när vi är pensionärer och har gott om tid. Vi äter i stort sett bara kött från  vilt; vildsvin, rådjur, älg och någon hare. 
 
Agendan i dag är annars att fundera på morgondagens mat ( nyårsafton!). Ska jag ta opp en bit älgfilé eller inte? Det blir en del tvätt och promenad med lille Seffrin. Igår gick det inte med hundpromenad p.g.a. vädret, hård vind o regn så vi behöver komma ut idag, både han och jag. Imorgon hoppas vi på solsken, ser ut så i prognosen i alla fall. Roland ska använda dagen till att hämta hem mer asp. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback