Rådjurssadel favvorecept

Det här är mitt bästa recept på rådjurssadel. Gjorde det igår kväll. Tinade upp en liten sadel, framdel upp mot nacken. Det är lagom för oss två. Den var rätt fet så det blev mycket skäring för att få bort hinnor, blod,  fett och senor. Ett par hagel hittade jag  också.
 
Sen kryddar jag undersidan rejält med peppar och salt och lägger den i ugnsfast form med lite lök under.  Kryddar ovanpå ordentligt.   Sen skårar jag översidan och lägger i skårorna skivad lök och vitlök, mycket. Strör ovanpå det kantareller och strimlade morötter.  Över alltsammans brukar jag lägga bacon men nu hade jag det som var ett strå vassare; hemrökt fläsk, gåva från grannen, skuret i tunna skivor. Lite vin i botten.
 
Sen in i ugnen i en och en halv timme på 170 grader. Det får gärna stå en stund efteråt. Sen tar jag bort fläsket, skär det i tärningar för att servera med köttet. Resten av det som ligger ovanpå mixar jag och blandar med skyn i botten till en god sås. Det blev kanongott, som alltid. Vi avnjöt det till tre avsnitt av The Crown!  TV annars var värdelöst som alltid lördagkvällar.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det lät verkligen mycket gott!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback