Rådjursjakt idag

 
Mitt på dagen släppte vi Seffrin på rådjur. Det blev två omgångar men inget fällt. 
Första släpp så fick han strax syn på två rådjur som han föste på ivrigt någon timme. Roland satt i pass. Vi såg på pejlen att han på något sätt tog sig över en bred, stritt strömmande bäck. Vet inte hur han bär sig åt men vi ser ofta att han fixar det fast han som är en liten tax inte borde klara av det. Sen bar det av till fel område. Det är fortfarande väldigt blött i markerna, har inte runnit undan än.
 
Nästa släpp gick inte så snabbt till drev. Vi gick och letade någon halvtimme i rätt grym terräng jag och Seffrin. Roland i pass. Men sen blev det upptag direkt, han kom på något. Men vi såg inte vad det var, av hans drev att döma var det rådjur. Det kom vid ett tillfälle nära oss, men vek av upp mot skogiga berg. Till slut hade Roland turen att kunna haffa honom innan mörkret föll.
 
Sammanlagt har han drivit ungefär två timmar idag och är inte det minsta trött. På pejlen ser det ut som om han haft effektivt drev sammanlagt en mil ungefär. Han bevakar envist ytterdörren för att ha koll på om vi har tänkt gå ut på jakt igen. ;-)) Vore roligt att veta hur länge han skulle kunna jaga innan han blir så trött att han vill gå hem. Det har inte hänt än.
 
Ett av de djur Seffrin jagade på idag var en liten bock som tappade ett horn i farten. Det är säsong för horntapp nu, varken älg eller rådjur har hornen kvar under vintern, de får nya till våren. Detta är alltså från en ung bock, syns på att det är ett litet horn och en liten rosenkrans längst ner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback