Rådjursjakt idag med tax Seffrin

Rådjursjakt idag.  På med pejlutrustning så vi vet var Seffrin driver. Två släpp blev det. Det första gick ut ur området. Det   gick nästan i pass men vinklade för tidigt, gick sen via Brogärdet mot Elgtån. Där kunde vi haffa honom vid vägen. Men nästa släpp  var det en spännande jakt som gick i cirklar mellan skyttarna.  Nyttigt för mig att vara hundförare och kliva i terrräng någon timme mitt emellan. Bra träning för kondition och balans, märker att det senare blir lite sämre med åren med balans, antingen beror det på långsammare reaktionsförmåga eller också bara på  starkare glasögon som det är  svårare att göra bra avståndsbedömningar. Jag hittade en utsiktspunkt i alla fall där jag såg drevdjuret när det försvann in i skogsområde. Taxen en halv minut efter, innan dess så såg han det.. Ett stort rådjur, oklart bock eller get, bockarn  har tappat hornen nu. 
Den här "kanonen" är Roland väldigt nöjd med. 
 
Det första rådjuret spejade vi på en god stund medan passkyttar kom på plats. Strax efter jag släppt honom så hördes ett par rejäla skott från andra sidan sjön. Tror det var Morgan som fällde en älgkalv för sin hund! Älglaget  Bäcken halkade in på vår radiokanal!
 
Fäller ut sin vita skärm bak när någon fara hotar. 
Lite senare efter första släpp hördes skott från längre bort än Brôtande där taxen jagade. Det var ingen som sköt för taxen, tror det var Kalle K som nedlade en hare för Turi.  Inget fällt för Seffrin idag, men spännande jakt och en fin dag i skogen.  Och Seffrin är nu nöjd med ett par timmars jakt! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback