Här bor vi!

Vi bor i huset närmast på bilden.
 
Det var bara en skogsdunge när vi spanade in platsen 1977, köpte tomten av dåvarande ägaren,  tog bort träden och byggde huset. Vi var drygt 20 år gamla bara men bra att vi fixade huset så tidigt. Det var strax efter det blev möjligt att bygga utanför  stadplanerat område.  Tre barn hade vi då, den yngste föddes i april 77 när vi började gräva grunden. Till älgjakten i oktober 77  flyttade vi in. Det är alltså 42 år sedan nu, som ett helt liv!  
 
Sen är det förstås alltid så att det finns sånt vi kunde ha gjort bättre. Placering på andra sidan vägen hade varit smartare med tanke på väderstrecken (fått uteplatsen söderut och bort från vägen). Det hade också varit bättre att bygga utan hel källare och istället låta huset bli större i markplan.  På ålderns höst är det inte så bra att ha trappor inne i huset tänker vi. På landet kan man bre ut sig  med husbygge, tomterna är stora, så det hade gått bra.
 
Men bra isolering var det redan då (Hjältevadshus) och den öppna planlösningen är vi fortfarande nöjda med. (Vi slopade två stora väggar och tre spaljéer. Det var massor av spaljéer på den tiden, hus såg ut som fängelser invändigt!)  Att ha vinkelhus har också varit trivsamt, speciellt på senare år när vi fick till en rejäl uteplats.
 
Huset i bakgrunden, Liane,  är Rolands föräldrahem. Barnen fick alltså växa upp med farföräldrar  inom räckhåll och det var så bra. Det är ett stort hus med två lägenheter så där bodde också Rolands farbror och ingift faster. Det var också väldigt uppskattat att ha dem i närheten, snälla och hjälpsamma människor.  Under några år så tog Roland över jordbruket och vi hade mjölkkor. 
 
Liane använder våra barn med familjer när de hälsar på oss. Bra att ha för de bor alla långt bort. Det brukar bli rätt många veckor varje år.  Sen hyr vi ut det dagar eller veckor  till sportfiskare och jägare dessemellan. 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Så fint ni bor! Med facit i hand är allt lätt men jag är säker på att det är bra även på fel sida av vägen ;-)

Svar: Ha ha...jo det har sina fördelar!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback