Äting i Uppsala! Bäst och i särklass sämst!

När vi var i Uppsala så passade vi på att äta lite gott också. Dotter ville att vi skulle gå på något matställe med "riktig mat", inte bara tapas, tacos, pizza och sallader. Det var inte så lätt att hitta. Roland letade bland  menyer i telefonen. Vi fann "Domtrappkällaren" som låg vid domkyrkan. Och han har en funktion som gör att man får prickad blå linje att gå efter på en karta till målet om man vill. ;- )) Så vi gick efter den. 
Det var alltså en gedigen gammaldags restaurang med vita dukar i en vacker gammal miljö med valvbågar. Sånt finns en hel del av i Uppsala.
Jag o dotter tog en torskrygg som var helt suverän och Roland något köttigt förstås. Och brulépudding var given dessert. Gott och trevligt!
 
Restaurang "The Loco"  besökte vi en annan dag, också i gamla anrika lokaler. Men här var menyn mer av smårätter. Vi försökte komma in på restaurang "Gillet" men där var fullbokat. Det är en gammal fin restaurang som min barndomsfamiljs vän Anders jobbade på i många år. Det blev alltså "The Loco" istället.
"To eat is human, to eat well is divine" stod det på balkongen. Helt rätt. 
Jag fick en liten kålpudding och den var helt ok. 
 
Katastrofäting blev det på det hotell där vi bodde, på "Scandic Uplandia" .
Jag ville ha något snabbt och enkelt första kvällen, typ bakad potatis eller nåt. Men det fanns inte så det fick bli kycklingsallad. Tyvärr har jag ingen bild på den men den var en riktig katastrof och jag ville bara bli av med den så fort som möjligt. 
I botten var ett lager sallad, på den stekt bacon i bitar och så långt helt ok. Men kycklingen i salladen bestod av  stora bitar, så stora att jag måste dela dem. Och varje bit var täckt med ett tjock kycklingskinnlager och under det ett fettlager. Skinnet var gulaktigt, prickigt av märken från fjädrarna och alldeles sladdrigt. Himla äckligt! Det gick liksom inte att rensa varje kycklingbit i en sallad. Så jag bad att få något annat. Och jag fick räksallad som var nästan lika oätligt
 
Räksalladen var ett berg med sallad, ovanpå låg en del räkor strödda o i botten några smaklösa hela gröna bönor, råa. Inget annat fanns i salladen. Mitt i låg fem stora hårda salladsklumpar!! Oskurna!  En av dem skar jag i småbitar så den gick att äta, de andra syns på bilden här ovan på tallriken, men sen tappade jag lusten. Det hela smakade verkligen ingenting så jag pillade i mig några räkor och bad att få slippa hela maträtten.
 
Det är nog första gången jag drabbats av att få totalt oätlig mat två gånger efter varandra på en restaurang!!  Så märkligt! Servitören var väldigt ursäktande och ville bjuda på dessert som kompensation men då hade vi gett upp och gick till rummet. Varning alltså för Uplandias restaurang. Allt kanske inte är dåligt men de rätter jag fick var oätliga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback