Vacker solnedgång över vår sjö, Östra Silen igår kväll

Solnedgångar är nya varje kväll, man kan inte tröttna på dem. Igår kväll, efter en timslång hundpromenad,  satt vi ute på altanen och åt god mat; vit sparris, kokt hemmapotatis, rökt rådjursbog, hollandaisesås och ett glas gott Chablis. Ok det var inte svensk eller tysk sparris, utan från Chile. Men enstaka gånger får det bli eftergifter och något annat än präktigt närproducerat. Rådjuret var ju i alla fall absolut från närområdet, liksom den egna potatisen. Det  kan få kompensera lite ;-))
 
Enda  smolket i bägaren, om jag nu ska gnälla lite,  är svarthättan. (Trodde det var busksångare, men ett gäng ornitologer har lyssnat på ljudet och säger svarthätta!)  Han envisas med att sitta i hallonsnåret bredvid altanen och terrorisera oss med sitt läte, verkligen inte med någon sång, utan just med ett entonigt, enformigt tick-smällande högt ljud som upprepas gång på gång, timme efter timme med få avbrott. Sen sitter ett annat exemplar  av svarthätta så där 40 meter från huset och svarar! Vet inte om de har parningstid, trodde såna bekymmer var avslutade för den här sommaren i fågelvärlden.
 
Alltså skränande kanotister i läger på andra sidan viken, ylande draghundar och snabba motorbåtar går att härda ut med,  men svarthätta - läte timme efter timme vid altanen  är på gränsen till ljud-terror!  Ändå har vi inte hjärta att jaga bort en fågel!
 
Idag är det visst den sista fina sommardagen på länge, sen varslas för regn i minst en vecka. Roland ska köra in veden för säkerhets skull. Jag har inga planer än, men tänkte försöka bärga lite hallon om inte alla är förstörda. Och hundpromenad förstås. Sen när regn-dagarna börjar finns en lista på göranden inomhus, sånt som är sparat. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag tror att vi förskonats från den fågeln så här långt.
Ja, nu vankas det visst sämre väder på många ställen i landet. Det märks redan här...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback