Restaurang Riche - ros och ris!

Det finns en restaurang i Stockholm som heter Riche. Jag brukar äta där någon gång varje stockholmsbesök så även denna gång. Egentligen finns det tre orsaker till att Riche är speciellt för mig:
1. Min mormor Lisa var kallskänka här 1912 - 1915. Det är en anrik restaurang med traditioner i både mat och inredning och jag känner historiens vingslag.
2. Riche brukar ha en klasssisk maträtt med ångkokt torskrygg, riven pepparrot och skirat smör. Så läcker! Jag har försökt härma den hemma men lyckas aldrig.
3. Sonens kompis Micke W jobbar (jobbade?) i baren, så vi har firat bl.a. sonens 40-årsdag här, trevliga minnen!
 
 
 
Den fantastiska ångkokta torskryggen fanns på menyn den här gången och jag tog den förstås. Helt fantastisk!!  Den brukar serveras med pressad potatis men kokt funkade också. Maten var alltså en höjdare men den här gången upplevde jag något som aldrig hänt förr på Riche, nonchalant servering.
 
Servitören tog inte upp någon dryckesbeställning alls när jag beställde maten.  Det blev lång väntan på maten, vilket är helt ok om det man väntar på är gott. Men jag hade alltså gärna fördrivit tiden med att sippa på det där vinglaset. Till slut bad jag att få beställa dryck och då kom han med en lista och jag bad bara att få något som skulle passa till maten.  Det var slarvigt av honom förstås att han hade missat dryckesbeställningen,  men det var något mer. Servitören  var inte närvarande riktigt, mötte aldrig min blick. Han tittade på mig men  antagligen på min näsa eller haka men alltså inte i mina ögon. :-)  Det kom jag på efteråt när jag grubblade över vad som varit fel med serveringen och bemötandet! Kanske hade han bara en dålig dag och längtade hem eller också har  han brister i social kompetens och borde byta jobb.;-)) Men den goda maten försonar mycket så jag fortsätter nog att äta ibland på Riche! Och hoppas på bättre bemötande i fortsättningen.
 
Om besöket på Nationalmuseum i nästa blogginlägg, det var en höjdare, utan reservationer!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vissa restauranger tror att man kan leva på ett namn och ett gott rykte hur länge som helst men så fungerar det inte längre. Extremt dåligt att missa dryckesbeställningen.

Postat av: FREEDOMtravel

Maten ser god ut, men bemötandet är ju också viktigt för upplevelsen! Förhoppningsvis bara en personal som inte riktigt fattat ...

2019-08-31 @ 19:43:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback