Nej, getingavskräckaren funkade inte!

Vi var i sommarhuset i förrgår  kväll och hängde upp en getingavskräckande brun påse en stund före middagen. Teorin är alltså att den ska se ut som ett getingbo och  getingarna ska tro att det bor andra getingar här så då ska de vända bort.  Det funkade alltså inte. Getingarna kom i parti och minut. Den första halvtimmen hade jag dödat 23 stycken. De var lite slöa och verkade hungriga, kastade sig över maten omedelbart. Hårspray var ett annat trick som rekommenderades så det hade vi med, men man kan inte spraya i maten. Nu blir det till att pröva Margaretas brygd, ett fat med 3 dl vatten, 1.5 dl socker och ett paket torrjäst. ;-)) Skam den som ger sig!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Då vet vi att det inte är ett alternativ att testa.

Svar: Jag har ju vänner som ivrigt försäkrar att getingpåsen funkar, men hos mig har den ingen effekt!
Inga Magnusson

Postat av: Bosse Geting

Påsarna är inte till för att skrämma iväg getingar, speciellt inte framåt slutet av sommaren då många samhällen är i smått kaos, utan snarare avsedda för att undvika att man får getingbon i ens byggnader och det gäller alltså att ha påsarna på plats redan när drottningen börjar söka efter platser att bygga på.

Svar: Exakt så har vi förstått att det är. Påsen måste finnas där när nya getingar / drottningar är på jakt efter bostad, Den ska få hänga uppe till nästa vår! ;-)
Inga Magnusson

2019-10-17 @ 21:55:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback