Jaktmässan i Sunne besökte vi idag fredag.

Den är igång imorgon lördag också men då ska vi på jämnåringfiring så det fick bli idag. Och jag ville gärna höra Karl Hedin.
 
Först hörde vi på Kjell -Åke i Myra, till höger,  som berättar om livet i Metbäcken. Vi har hört honom förut men nu var det nya händelser och han är himla rolig!!   
 
Mässan är vid Rottneros, ett vackert stort område där allt kan rymmas utan att det blir trångt. Och den pågår imorgon lördag också. Minns att detta o Mårbacka var min barndomsfamiljs första utflyktsmål när familjens bil var inköpt 1957. Vi tältade och levde campingliv några dagar i Värmland. 
 
Jaktens gudinna Diana
 
God mat serverades!
 
Roliga o udda hundraser fanns att se, hundklubbarna hade utställning.
 
Bilar lämpliga för jakt fanns med, här kan man ha temperrad koja för hunden och en del annat.
 
Hundbur bak på fyrhjulingen
 
Vi köpte en kikare till mässpris, Bofab. Det har varit p.g. länge, vi kollar mycket på djur och natur och har behövt en. Vi behöver ha en vanlig bärbar också!
 
Imorgon mer om Karl Hedins föreläsning. Jag har ju följt honom sedan han skrev om Lillhärdalsfallet  och om varg, läst hans böcker,  så jag hade höga förväntningar. Men han överträffade dem. Vi var flera hundra som lyssnade nästan andäktigt, sittande på träbänkar utan ryggstöd i två timmar. Så  värt att lyssna på, inte bara för jaktintresserade utan för alla som är intresserade av vår tids samhälleliga fenomen med myndighetsaktivsm och landsbygdsmotstånd. Mer om det imorgon som sagt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback