Fynd o stolpskott i Karlstad idag torsdag!

Jag börjar med fynden
På Gengåvan second hand fick jag tag på två böcker av Arvid Ernvik. De handlar om vägar och gästgiverier i Värmland i historisk tid.  Kaffe köpte vi  på Löfbergs lila.  Och en liten ljudanläggning på Ikea. Mer om kaffet och Löfbergs imorgon! 
 
 
 
En liten behändig självhäftande krok på Ikea. Behövdes till silen.
 
Goda chips på Ikea. De hade provsmakning annars köper jag inte chips. Men det behövs till en förrätt jag brukar göra och de här var inte så salta som chips brukar vara. Köpte på mig några påsar.
 
Ljudanläggningen är suverän! Yngste sonen hade en liten högtalare med sig när han var här på besök, en trådlös historia som hade fint ljud. Nu ville vi också bli moderna och köpa nåt sånt. Vi fick god hjälp på Ikea att välja. Den här är liten, trådlös, funkar 15 timmar på batterierna, har bra ljud, enkelt flyttbar. Den kopplar  till Blue toth på telefonen, alltså kan vi lyssna på Spotify och talbok. Och den är snygg!
 
På Ikea köpte vi några omgångar lakan också, det var egentliga ärendet ! ;-)
 
Om jag nu ska komma till stolpskotten
 
Bra idé att ha handspritautomat vid matservering på Ikea, men tyvärr fungerade ingen av de två.
 
Skulle köpa mer kalkborttagning för kakel av märket Ocean. Det fanns inte på XL i Karlstad. Men märket Ocean finns på Granngården. Men nu fanns inte längre den behändiga sprayflaskan till vänster utan en ny variant i flaska och innehållet var inte det samma när jag lusläste. Vet alltså inte om den nya varianten är lika bra som den gamla som jag skröt om igår.  Oceans handtvål är numera förpackad i hemska flaskor med skrikiga färger som jag vägrar ställa på tvättstället. 
 
Värsta stolpskottet idag vid Karlstadbesöket var nog lunchen på Olssons Bazar. Vi har varit där kvällstid och fått bra mat. Tänkte  lyxa till det lite och äta lunch där idag istället för på Bergvik. Men det var en miss.
 
Man erbjöd Wallenbergare på fisk (fiskbullar?),  lasagne och högrevsgryta!! För mig är det maträtter för skollunch men inget jag betalar 115 kr för . Vi testade i alla fall högrevsgrytan. Det kan vara gott med högrev om köttet är malt till hamburgare, kokt till pepparrotskött eller ordentligt rensat före tillagning. Det var det inte. Jag petade bort två tredjedelar av köttet för det var idel senor och brosk, som högrev är om man inte skär ur.Det gick inte att skära i alls med kniven. Sista lunchen på Olssons Bazar! Säkert är maten på kvällstid fortfarande bra, men alltså inte lunchen. Lite synd,  vi har liksom  följt Bröderna Olssons krögarkarriär, via exempelvis Olssons brygga i Arvika. Och Roland har ibland hyrt byggställningar av deras slagfärdiga och trevliga pappa. Hade varit roligt om lunchen varit bra!
 
Men sen promenerade vi till Löfbergs lila och fikade. Det var en höjdare, mer om det imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback