Bekämpar älgflugor!!!

Nu har dom kommit älgflugorna, direkt och massor på en gång. Har inte varit så många förut men igår torsdag på skogspromenaden med valpen blev jag överfallen av en svärm, de kröp in i ögonen, näsan och öronen!!! Panik! Knöt in mig i jackans huva men det hjälpte inte, kammade ut tre styckan med luskammen när vi kom hem! Luskam är bra för att kamma igenom håret efter skogsvistelse. Idag i Karlstad så köpte jag ett insektsnät att dra över huvudet. Det är inte så macho, Roland har ett flottare när han pürschar men han fick ta på sig mitt här när jag ville ta en bild.;-)) Det här duger åt mig, XXL på Välsviken Karlstad hade. Resten av kroppen går liksom att gömma i kläder. Ska testa imorgon med näthuvan, det är för sent idag. Det blev för övrigt en fin läsårsuppstart idag på Gustaf Fröding i Karlstad. Bra arrangemang av våra rektorer! Så roligt att träffa kollegor igen, long time no see! Det fanns många att prata med och mycket att prata om. Jag ser fram emot ett nytt läsår med ett par dagar i veckan -jobb tillsammans med duktiga och trevliga  kollegor, härliga ungar och tillmötesgående föräldrar. Jag har världens bästa jobb som speciallärare!
 
Och som sagt luskammen är guld att ha för både älgflugor och fästingar som landar i håret
 
Igår mellan dusterna med älgflugorna så  plockade vi en omgång svamp, räckte till en fryspåse och varma smörgåsar idag. Några börjar bli som höstsvampar och lite stora.
 
Pürschjakten på råbock började idag, grattis till Frida på Elgtån, Jan K, Kjell i Signebyn o Arne som varit lyckosamma. Säkert fler men detta är de vi vet.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Usch och fy för så närgångna flugor. Vilken tur att du köpte nätet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback