Avskräcka getingar!

Den här bruna påsen funkade inte de första dagarna i alla fall, men kanske behöver den lite tid på sig så att getingarna ser den och flyttar iväg. 
 
Sen körde vi med att spraya dem med hårspray och det funkade dåligt eftersom de oftast var i maten och den kan man inte spraya.
 
Flugsmällan har vi nog tagit några med men det går inte att slå i maten. Vikt handduk var mer effektivt
 
Nästa steg var att blanda en gegga av 3 dl ljummet vatten + 1,5 dl socker + ett paket torrjäst, i detta skulle de drunkna. Getingarna var onekligen intresserade och den första dog i skålen. Men sen promenerade de mest runt kanten och åt utan att drunkna.
 
Nästa steg blev att fylla geggan i en flaska. 
 
Det var bättre. De flög ner och tog sig inte opp sen utan drunknade. Vi tog nog 6 stycken på någon timme med den metoden.
 
Idag har vi utvecklat flaskfällan genom att kapa ovandelen av en flaska och vända den neråt i flaskan. Då borde det var omöjligt att ta sig upp. Det har vi inte testat än så vi får se. Det verkar inte vara så många getingar i farten längre. Kanske har den bruna påsen haft effekt och skrämt dem. 
 
Här oppe verkar de bo i alla fall. Men jag tror inte att vi tar oss dit, bakom vindskivan. Jag sprayade i alla fall insektsgift där idag så får vi se om de som är kvar flyttar. Kampen går vidare! 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ni har i alla fall försökt med en hel del olika metoder. Tror det är svårt att få dem att hålla sig borta helt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback