Vi var i gränsorten Töcksfors igår.

En bit västerut från Årjäng nära norska gränsen ligger Töcksfors. Här blomstrar gränshandeln mot Norge. Det är bara en timmes resa från Oslo numera med den nya E18. En hel del varor är betydligt billigare i Sverige, bl.a. mat.Godis är billigt eftersom Norge har sockerskatt. Coca cola och alkohol också, liksom märkligt nog bensin. Det är också populärt att köpa hus i Årjängstrakten. De är tydligen också billigare än i hemlandet. Ofta är det pensionärer som köper hus för permanent boende eller ferieboende. Töcksfors har två stora centra för handel, dels Köpcentra som har funnits rätt länge nu. Det har byggts ut rejält nyligen. Vi åkte egentligen för att se den delen. Där finns HM, Jula (öppnar i maj) och en stor butik till med godis och en med snus. Sen har en matbutik blivit mycket större.
 
Här är cocacola-berget i den nya avdelningen. 
 
Ytterligare en stor butik med bara godis
 
Och en hel butik med bara snus.
 
Man kan åka tåg också. Tror det är drygt en kilometer runt inomhus.
 
Espressohouse var också nytt tror jag. Vi testade det för man brukar ha bra fika. Men här var inte så flott. Jag ville ha en dubbel espresso och fick en halv liter blaskigt vanligt kaffe.  Redan storleken på kaffemuggen är oaptitlig. Tårtbiten skulle vara maräng och någon kräm. Men marängen var inte särskilt mycket maräng utan rosa klet, ovanpå gult klet så det blev mest bara kladdigt, gick inte att äta hela.  Dessutom var beskeden om glutenfrihet rätt svävande. Men det kanske kan bli bättre.
 
Sen tog vi en tur till Handelsparken också för Roland skulle ha nåt för fiske. Men det han ville ha fanns inte just nu. Vi var väl tidigt ute på säsongen.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Kan tänka mig att det lockar många som vill fynda.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback