Tralltvätt och oljning fortsättning på..

Så här såg trallen ut efter ett par omgångar med rengöringsmedel då jag gjort efter konstens alla regler dvs lagt på, väntat, skrubbat och sköljt.  Det var ju inte bra. 
 
Igår tog jag rengöringsmedlet som var kvar (snål då!), spädde med bara hälften vatten istället för nio delar som det stor på dunken, lade på, väntade och skrubbade. Och tänk nu gick det mesta bort. Det duger i alla fall, blev som på bilderna  nedan.
 Jämför med bilden ovan innan det sista gick bort
 
Men vi har mer trall som ska fixas och då ska jag testa goda råd som jag fått här på fb. Då blir det såptvätt först och sedan rolla på ogräsättika som får ligga kvar. Efter 3-4 dagar så lär alger och mögel vara borta. Det verkar enkelt och miljövänligt.  Det här som varit tvättat nu ska få torka några dagar innan vi oljar. Men delar som inte tvättats kan vi olja strax. 
 
Den del som var allra värst, med tjocka pålagringar fick Roland ta med högtryckstvätten ett par gånger.  Det funkade inte annars.  Det här får också torka några dagar före oljning.  Skönt när det här är gjort. Nu ska det vara några år till nästa gång.
 
 Idag måndag blev det inköp av trallolja och oljning. Vi hade tänkt oljelasyr, men blev varnade av en proffsmålare att det kunde flaga och krävde en hel del skötsel. Han rekommenderade vanlig olja med färgpigment i. Så det fick det bli. På bilden ovan ser det rätt mörkt ut, precis när Roland lägger på oljan med en dyna. Men när det torkat så ljusnar det så blir det fin färg tycker vi. Det blev i alla fall som tänkt oss. De delar vi målat idag har inte varit tvättade och blöta, de tvättade  får vänta på tork några dagar innan vi oljar. 10 liter räcker  till så där 100 kvadratmeter trall. Jag tror att vi ser till att få det óljat en gång till.
 
 
Så här blev det när det torkat  efter en strykning. Vi får se om vi oljar en gång till, inte bestämt oss än. Men färgen är vi jättenöjda med. Vi har fler golv som ska oljas så vi kommer att ha proffshjälp till en del, det blir för mycket att hinna med på egen hand.
 
Agenda för resten av dagen är förstås att kolla på hockey, semifinal nr två mellan FBK och Djurgården. Nu spelas i Stockholm någonstans. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Så bra det blev!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback