Recept älgkött och äppelkaka
Älgkött: Först koka märgben från älg en timme i kort spad med örtsalt, peppar. Sen i med älgkött två kilo drygt, tillsammans med rotgrönsaker, kryddor, salt och peppar. Koka ett par timmar. Låt svalna i spadet
Skär köttet i skivor eller bitar beroende på hur mört det är . Räcker till 7 pers.
Såsen ta fond från köttkoket, red av det, på med vispgrädde till lagom. Servera med pepparrot i eller bredvid.
Äppelkaka; Skala och klyfta äpplen. Lägg i botten på en vid form, helst enkelt lager. Gör i bunke en mjölblandning med 2, 5 dl mjöl, 2.5 del socker, 1 tsk bakpulver. Blanda det ordentligt. Sen i med ett ägg som smulas ner. Strö blandningen över äpplena. Till slut pensla, droppa 100 gr smält smör över det hela. Sätt in i ugnen 225 grader i 20 minuter ( eller lite längre)
Kommentarer
Trackback