Mutzbraten från Thyringen!
Trevlig kväll igår hos goda vänner och det här blev vi bjudna på. Så jättesmarrigt här nedan kommer recept: Det är en maträtt som har anknytning till landsdelen Thyringen i Tyskland och på hemmaplan så lagas den i en speciellt grill.
Den görs på fläskkarré nomalt och man tar bort benen innan. Vi var sju personer som åt och till det så lagades 4 kg kött. Det skars i bitar, storlek som en liten knytnäve, och lades i Schwartzbier över natten. Vi försökte säga att det borde gå med Porter men det måste vara svartöl. Sen salt och peppar men inte så mycket och mejram i massor = 7 glasburkar, lägg på långpanna, täck med öl från marinaden, i ugnen på bara undervärme i 3 timmar 150 grader först, sen lägre, typ 125. Viktigt med bara undervärme.
Klassiskt tillbehör är enbart senap och surkål, fast man kan förstås ha potatis också. Det här ska man ha i surkålen
Riv morötter i, råa
Hacka tre stora lökar
Hackad rökt skinka / fläsk
Några hela enbär
Dillfrö
Sukålen
Svartölet. Undrar om man kan beställa detta på vårt svenska Systembolag?
Trevlig kväll hade vi i gott sällskap, mätta och belåtna blev vi!
Det har råkat bli flera kvällar med god mat och goda vänner, tacksamma för det är vi. Men nu får vi nog rikta in oss på eget hushåll ett tag framöver! ;- ))
Kommentarer
Trackback