Årjängs marknad var vi på idag söndag!

 Årjängs marknad är en av Sveriges största och den har gamla traditioner, sedan 1600-talet. För länge sedan förstås en plats för handel med hästar och kreatur samtidigt bara en träffpunkt Sverige - Norge. Det finns 700 knallar på plats och tre dagars marknad har ca 100.000 besökare. Vildhasses produkter brukar vi köpa något av, det blev älg- och renkorv i år. Förr var det alltid en höjdpunkt på marknadsbesöket att lyssna på hans vilda ramsor. Sedan ett par år orkar han inte själv fara runt som knalle. Hans försäljare säger att han mår hyfsat men benen orkar inte stå och gå så mycket. 
 Roland stod och dreglade över en fin vagn en stund och konstaterade att den han har är skrot. Det fanns ingen försäljare på plats annars kunde det har blivit affär. 
 Blomförsäljningen är alltid trevligt att kolla på och vackert att skåda.
 Slisk och bakverk finns förstås hur mycket som helst, gärna färgglatt. 
 Leksaker i massor är det och jag kan tänka mig att det blir dyrt för föräldrar och far- eller morföräldrar.
 Kluriga grejer finns det på marknaden och de här är bra; flaskförslutare. Finns kanske annars också i butik men jag brukar köpa här. 
 
Tivoli finns det också förstås men eftersom vi inte hade några barn med oss i år så hoppade vi över besöket där.
 
 
Söndag fm är bra tid att gå på marknaden om man vill kolla lite i stånden, inte så mycket folk, lätt att få parkering nära. Roligt att träffa massor av bekanta under vandringen. Vi tänkte egentligen kolla på travet en stund, det är ju en stor travhelg i Årjäng med tävlingar både lördag och söndag. Men det började inte förrän två idag  och  vi orkade inte  hänga så länge. Det fick bli en lunch på Stallcafét, sen drog vi hem.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback