Godaste fisksoppan fick vi!

Nu skriver jag ner receptet här så jag får det bevarat i listan med mat.
 
Till 4 pers
500 g torskrygg (fast vi fick egenfångad Lofotentorsk!!)
1 finskuren pujolök
2 skivade vitlöksklyftor
2 msk smör
1pkt saffran
!/2 tsk hela fänkålsfrön
3 msk vetemjöl el glutenfritt
1 1/4 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong  (jag brukar ha flytande fond)
1 1/2 dl vispgrädde
3 flådda (skållade kanske man säger) och urkärnade tomater
 
100 g skalade räkor (kan man ha bredvid också)
1 msk pressad citronsaft
1 tsk salt
 
2 dl vitt vin
1/2 dl sherry
 
Fräs purjon och vitlöken!
Lägg i saffran o fänkål och tillsätt mjölet
Rör om!
Späd med vatten, vin, citron,  buljong
Koka 5 minuter!
Häll i grädde och tomater!
Koka upp!
Dela fiskfileerna i bitar. De kan läggas i strax före servering och bara koka med kort
 
Kan serveras med aioli eller creme fraiche med eller utan pepparrot o rostat / stekt bröd. Ja och så ett gott vin till förstås eller öl om man föredrar det.
 
 
Fin förrätt fick vi också 
lagom små tunna brödbitar med rökt vildsvin, gräddfilspepparrot och rödlöks ring tunnt skuren och stekt svamp.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

En riktigt god fisksoppa slår det mesta!

Svar: Absolut!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback