Chock 2 i Åmål igår! Jag träffade Stellan Skarsgård!

Nja, träffade och träffade, men nåt i den stilen. Så här var det.
 
Roland och jag hade ätit lunch  på Stadshotellet i Åmål och släntrade iväg mot utgången. Jag kollade som alltid upp mot den fina trappen mot övervåningen. Den är pampig och jag  såg i ögonvrån att tre män var på väg nerför den men tänkte inte mer på det. När vi kom till utgångstrappan så fick jag se en fin bild på Sofia Westlund på väggen. Den ingick i en fotoutställning på hotellet.
 
 
Jag ville försöka ta ett foto på den bilden lite snett nerifrån utan reflexer i glaset så jag stannade till på sista trappstegen och fepplade lite med kameran medan Roland gick ut genom ytterdörren. En av männen i gruppen från trappan var på väg att passera mig på väg ut. Men han stannade upp på artigt gammaldags gentlemannavis när han var  jämnsides med mig, fångade min blick och gjorde en inbjudande gest med armen mot dörren. Alltså erbjöd mig att gå ut före honom. Jag blev lite förlägen eftersom jag inte tänkt gå ut utan stanna och ta bilden på Sofia. 
 
Så jag sa  nåt om att jag tänkte stanna lite i trappan för att ta en bild på fotot där på väggen. Och  la  till
- Men det var snällt tänkt av dig.
Mannen log vänligt, nickade  och gick mot dörren. 
 
Då först såg  jag att det var Stellan Skarsgård!!!
 
Han gick  ut och satte  sig i bilen och försvann  till den plats i Svanskog där det spelades in film under dagen.  Filmen heter "Out stealing horses" just nu i alla fall. Kanske ändrar namnet sig.
 
 
Filmen som Skarsgård är med i utgår från Oslo och har  är en norsk regissör. Man behövde under dagen spela in en scen i en lite gammaldags järnvägsvagn och det finns i Svanskog / Åmål. Vagnen stod förstås stilla när det spelades in men en grävmaskin  skakade hela tiden på den för att ge illusionen av att det var ett tåg  på väg ;- )) På kvällen spelades det in en ruggig trafikolycka med tragisk utgång. Sedan tror jag att filmteamet lämnade Svanskog / Åmål.
 
Roland hörde en radiointervju med Stellan när han åkte hem. Då berättade han att första gången han filmade i Norge höll på att bli den sista och han hade då bestämt sig för att  "aldrig mer återvända till det här dj-a landet" För i Norge satsar man inte på lagad lunch med varm mat utan mer på matpacke, nåt sorts matsäck, vilket Stellan tyckte smakade vedervärdigt. Han gick ner 8 kilo på den inspelningen. Så nu har han alltid inskrivet i kontrakt att han ska få lagad mat varje lunch och den ska vara gjord av en riktig kock. Gissar att han kom från en god lunch på Stadshotellet när vi stötte ihop i trappan. Nu  spelar alltså Stellan  in film i Norge igen. 

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Haha, vad oväntat! Kul! :)

Svar: Ja det var överraskande! Jag hade ingen aning om att han var i Åmål och så plötsligt tittar jag upp på honom på någon dryg meters avstånd! ;- )9
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback