Nostalgitripp Hallsberg

Jo, det var det, en nostalgitripp den gångna veckan till platsen där jag växte upp och bodde från jag var 2 år till jag var 17 år, Hallsberg. 
 
Så här ser det ut med järnvägsstationen.  Den är ju pampig, byggdes andra halvan av 1800-talet. Här blev en knutpunkt för tågtrafiken i landet. Västra Stambanan byggdes från Göteborg och från Stockholm och så möttes man här i Hallsberg  år 1862 om jag minns rätt. Stinsen hade för  en fin bostad på övervåningen.  
 
Vid mitt besök i Hallsberg nu så lyckades jag få till möten med släkt och vänner som jag inte träffar så ofta, Rolf o Sylvia, Susanne, Anita och  Maggan. Många gamla och nya minnen har vi delat, många skratt blev det och lite sorg-stänk, så där som livet är. Tack för det!
Allt finns det inte bilder från men något och lite osorterat
 Vätternkräftor
 
 
 Hemodlad spenat
 Ovanlig takprydnad
 Så fina lägenheter i terasshusen
 Ny placering på gammalt fik; PEWES
 Snygg inredning
 
 Där utanför fönstret var förr ett Folkets Hus, men det var skruttigt och revs ner.
 Fiskgryta som jag ska skriva recept på sen.
 
Det kommer senare inlägg om besöket på nyöppnade Nationalmuseum och om Downtown Camper. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Hallsberg var väl eller är kanske fortfarande järnvägsknuten framför alla!

Svar: Jo så är det nog. Min pappa jobbade på SJ som var en stor arbetsplats då. Man polleterade ju sitt bagage istället för att släpa på det själv, så personal fick frakta det mellan tåg vid byten och in på stationen när man var framme. Norra stambanan kommer hit också och så tågen från Motala / Mjölby söderut.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback