Matlagningsdag!

Det är roligt att ta någon matlagningsdag ibland och liksom fixa olika maträtter på en gång. Det blir enkelt att frysa in portioner som bara är att tina upp sen när det är dags att äta. Idag fredag blev det älggryta på sista älggrytbitarna från förra årets älgjakt. Tyvärr ha vi inga fler för i år blev ju ingen älgjakt hos oss, för lite älg. Och så kokade jag en omgång pepparttotskött, också på älg. Några älgben lade jag i först så de skulle koka ur god smak, sen i med rotsaker och älgkött. 
Det är tacksamt att ösa från gryta till gryta. Buljongen från pepparrotskött-koket funkar bra i älggrytan. 
 
En trevlig dag blev det, jag blir på gott humör av matlagning! ;- )) Och mycket mat är nu färdig att ätas framöver. Fast kvällens mat blir stekt vit sparris, skinka och hollandaise.  Vi (jag o Erik o Evert) blev ju bjudna på lunch på Sinnikkas av Roland. Det är så himla god mat på Stationscafét
 
Det är inte bara gott utan rejäla portioner också. De andra åt opp förstås medan jag fick ta med hem i doggybag! God mat ska inte slängas. Vi borde göra så oftare istället för att låta mat gå i soporna.
 
Imorgon skriver jag mer om gardinfiaskot på Liane ;- )) Amatörer som jag ska nog köpa färdiga gardiner och inte hålla på själv och mixtra. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback