Klistrade gardiner gjorde jag igår ;- ))

Det blir ju mer fönster på Liane. I en del rum behövs inga gardiner men i andra är det snyggast med gardiner och så gillar ju Roland gardiner. Gardinerna som jag hängt upp där förut var  helt fel; nåt slags sladdriga kappor uppbundna med band. Det funkade inte, bara trasslade och banden ramlade ner. Alltså bestämde jag mig för att helt enkelt kapa gardinkapporna och ta bort banden.  Jag har en symaskin som jag köpte olja till för att få igång. Den går efter oljning  bra framåt men backen vägrar att fungera. Jag gav upp den. Då återstod att klistra upp fållarna efter kapning. Så här blev det! Och jag förstår att handarbetskunniga vänner på facebook kommer att gråta åt eländet. ;- )) Jag har aldrig gjort detta förut så det blev lite taffligt.
 
Jag klippte av  gardinkapporna nertill och pressade upp en del i nederdelen för att få en rak linje
 
 
Jag lade in en klisterremsa nere i vecket och pressade fast den. Hålla och vänta 10 sek. Det funkar
 
 
Så långt ok
 
Vek ner fållen  och pressade på ny klisterremsa för att fixera den.
 
 
Väntade ett tag och hängde opp. Så här blev det i köket, två gardiner klara där
Inga band som trasslar mer. Detta får duga nu fast det är väl fusk att klistra och inte sy. Undrar hur man säger när man ska berätta att man fixat nya gardinerna, man har ju bevisligen inte sytt gardiner.
; - Igår klistrade jag gardiner ? 
Skulle känna mig mer bekväm med att sy för jag är van, men utan back blir det knepigt. Och en ny symaskin investerar jag inte i på ålderns höst.  Gardinerna i vardagsrummet har jag tvättat, de var lortiga och de ska nu också kapas och klistras. Det blir morgondagens projekt.
 
Klisterremsorna köper jag hos Siv på Varumagasinet, den fantastiska sybehörsaffären i Årjäng. Den borde uppmärksammas på något sätt!
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så brukar jag också fuska och det är hur smidigt som helst! Det blev fint men det var fint utan också.

Svar: Jag kan tänka mig utan gardiner också men som sagt Roland vill ha.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback