Jag har fått en orkidé att blomma!

Undrens tid är inte förbi, en orkidé i norrfönstret har inte bara överlevt min vanvård länge utan blommar också. Och det är ingen måtta på blomprakt heller. Så roligt att se den. 
 
Bredvid den står något slags monsterorkidé. Den har fått samma vanvård som den andra men utvecklas till en  urskogsväxt med nåt som måste vara en massa luftrötter. Den har inte inspirerats av sin granne till att sätta blomknoppar. Fast det är inte enbart framgångar på blomhyllorna. Idag slängde jag tre krukväxter som var nästan helt vissna, de hade inte härdat ut längre. De var inte tillräckligt tjockbladiga för att tåla den långa torka som det blir här i huset bland blommorna.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Grattis till den fina blomningen! Själv tycker jag att orkidéer mer eller mindre sköter sig själv, bara man har tålamod ;-)

Svar: Ha ha...här har det varit decennier av tålamod innan en orkidé har behagat blomma. De har varit härdiga!
Inga Magnusson

Postat av: Lena Nygren

Ståtliga orkidéer! Blev lika fascinerad av exemplaret i full blom som av det andra. Mina brukar blomma om ett par ggr, men har aldrig sett något likande som din. Har heller aldrig sett en orkidée som växt så på höjden. Imponerande!

Svar: Tack för vänliga ord om min orkidé. Den ser dessutom ut att blomma länge. Har redan hållit på i två veckor och inget har ramlat än. Tacksam blomma!
Inga Magnusson

2018-11-14 @ 20:33:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback