Höstplöjning på Liane!

 
Det är bröderna Jakobsson i Långserud på Guterud som arrenderar åkrarna på Liane.  I år var det en hel del som skulle plöjas och  hösten är rätt tid. De kom med två stora traktorer med varsin jättestor växelplog. Jag tror en sån plöjer lika mycket som 10 hästar i bredd skulle ha gjot förr. Det sparar tid och ger bra resultat med växelplog. Den har två plogar som plöjer åt varsitt håll för att uttrycka det enkelt och så är de i marken varannan gång. Innan det fanns måste man liksom plöja en sektion i taget så att det inte blev en massa djupa fåror. Det är inte så enkelt att plöja, jag har aldrig gett mig på det. Harvat har jag gjort och kört hövändare och strängläggare på den tiden vi brukade marken själva. Det  anordnades plöjningstävlingar förr i tiden (kanske nu också!) och så gjordes en bedömning av en domare vem som  plöjt bäst och alltså vunnit. Det skulle vara rakt och snyggt och lagom djupt.  Fast med en växelplog kan man väl inte tävla? Kanske till o med är datorstyrd?
 Vi är glada över att ha duktiga arrendatorer som sköter om marken väl, har ett stabilt företag och som dessutom är trevliga!
 
Trodde att jag idag var klar med gardinerna på Liane, men det blev ett riktigt fiasko igår. Åtekommer om det

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det måste vara guld värt med bra arrendatorer!

Svar: Ja, absolut! Marken har brukats av Rolands anfäder i generationer tillbaka. Är så roligt att våra arrendatorer tar väl hand om den.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback