Den slok-örade älgen! Bilder från maj till november 2018

Det här är den första bilden jag tog på honom. Hans öron såg så knepiga ut att jag skickade bild till experter och frågade om han var sjuk på något sätt. Ett öra hängde ju ner och det andra hade ett stort hack. Det finns allvarliga sjukdomar som ger symptom på öronen. Bilden togs 8 maj 2018. Svaret jag fick var att det troligtvis var yttre skador som orsakat slokörat, inte någon sjukdom för det ser inte ut så här.. Hornen börjar växa fram under huden, syns redan  tydligt att det är en tjur.
 
De här två bilderna är tagna  på samma älg lite längre fram på sommaren.  Ena örat hänger fortfarande ner och det andra har sitt hack.. Han har fått fina horn som utvecklas vidare  under basthuden.
 
Och här är alltså senaste bilden på den slokörade älgen. Det togs häromdagen, så där 9:e november 2018.  Ena örat slokar fortfarande. Om det är hack i det andra syns inte så bra bakom hornen. Nu ska han snart tappa sina fina horn och försöka klara vintersäsongen. Han ser stor och kraftig ut i kroppen så det ska nog gå bra. Roligt att ha fått bilder på samma älg under en tid. Oftast ser man inte skillnad på älgarna och vet inte om det är samma eller nya älgar.  Men det slokande örat underlättar. Vi har ju inte så många älgar som förr så kanske inte konstigt om vi ser samma gång på gång

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det var verkligen en som vuxit till sig! Roligt att kunna följa samma djur.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback