Aldrig mer bor jag på Downtown Camper!

 Vid Stockholmsbesöket den här veckan så bodde jag på hotell Downtown Camper på Brunkebergstorg, bakom kulturhuset vid Sergels torg. Det hette Sergel Plaza förr och jag har bott där rätt många gånger i samband med besök hos barnen. De har oftast bott så trångt så det har inte varit rimligt att tränga sig in hos dem. Detta  har varit ett trevligt hotell. Nu är det helt ombyggt och det har blivit ett riktigt stolpskott! Där ska jag aldrig mer bo och skälen är flera
 
- Blev avkrävd betalning för mina nätter redan vid ankomst. Ok att man brukar få lämna kortet som säkerhet men jag har aldrig förr avkrävts betalning innan jag ens kommit upp på rummet. Undrade förstås om det var ny rutin eller bara jag som såg opålitlig ut. ;- )) 
 
- Mannen som checkade in mig pratade dålig svenska och supersnabbt. Jag fattade inte mycket, men till slut begep jag att han ville ha betalt. 
 
- Sängen var helt ok men jag funderade förstås över vad i all världen "hundsängen" i fönstret var till för??? Bill demonstrerar hur man kan ligga där. Fast en mycket märklig liggplats!
Knepig liggplats, jag tänkte spontant att det var för hund eller så, men jag vet inte
 
- Duschen var i princip  oanvändbar. När jag  gick in där och vred på så blev jag genast dränkt av generös och kylslagen takdusch. Och under tiden med vattnet strömmande i ögonen skulle jag försöka begripa hur man kopplade om till handdusch. Det var ingen lek. Jag lyckades till slut efter en del trixande mitt i vattenfallet. Jag talade med en äldre dam vid frukosten. Hon var jättearg över detta. Hon hade fått kalla på personal för att få instruktioner om duschen. Hennes frisyr blev helt förstörd. Hon kunde torka håret med hårtorken men hade inga spolar att fixa det med så det spretade i gråvita testar när hon kom till frukosten.
Här är närbild på den obegripliga duschen
 
- Den tyska damen var också besviken på bristen på klädförvaring. Det enda som fanns var 10 cm klädhäng bakom spegeln.
 
- Temperaturen gick inte att reglera fast det fanns ett slags reglage. Det kom fram - 2.5 men blev aldrig svalare än så här.  Kanske ur funktion?
 
När jag bor på hotell så avstår jag gärna städning på rummet under min vistelse. Det känns inte så bra att främmande människor ska rota omkring i mina saker.  Det brukar finnas skyltar för det som man kan hänga på utsidan dörren för att meddela det till städpersonal. Skylten här var minst sagt märklig.  På ena sidan stod det "In, making plans" och det skulle alltså betyda att man inte vill ha städning för man var "inne och gjorde planer" 
 
 Och det andra alternativet var "Out, exploring", ungefär att jag är ute och upptäcker (vad?) Det ska alltså tolkas som att städpersonal kan komma in och städa (tror jag, men långsökt är det!). Skylten saknades på mitt rum så jag fick be om den i receptionen.
 
- Frukosten var en katastrof! Inget fel på buffén, den var fin, men för  få sittplatser. Det var jättelång kö. Kl 09. 10 gick kön från matsalen, ut till hisshallen, runt i den och så tillbaka igen till matsalen. Alltså dubbel köslinga, måste har varit minst  50 - 70 personer som stod och väntade på att få en plats vid ett bord så de kunde få äta frukost!  Jag kom dit kvart i 8 och då var det 10 - 15 personer före mig i kö. Rutinen var också något jag aldrig råkat ut för förut. Jag fick anmäla mig vid en desk,  uppge rumsnummer och blev direkt omhändertagen av en man som anvisade mig plats att sitta på. Han fyllde på med mig vid ett nästan fullsatt långbord, precis vid barspringet, fast  det fanns några lediga mer enskilda platser längre bort. De hade jag hellre valt. Men icke!
 
- Lyhört!  Den tyska damen som jag hamnde mitt emot vid min frukost berättade att hon för första gången på hotell hört en man snarka hela natten i rummet bredvid och det lät  som om han låg i hennes rum. ;- )) Jag  själv vaknade brutalt av att gästerna i rummen bredvid mig, ett större asiatiskt sällskap som hade flera rum, gick upp kl 05.00 och började härja i korridoren, knacka på hos varandra. Ljud utifrån, utanför hotellbyggnaden gick inte in alls, det är ju en fördel men man kunde ju ha ljudisolerat lite bättre inomhus också.
 
Det var alltså mitt sista besök på det här hotellet. Synd för läget är bra, man når allting med några minuters promenad. Och gamla Sergel Plaza var så trivsamt
 

Kommentarer
Postat av: Kucki

Å fy va trist. Har också alltid bott på detta hotell då som du säger, det är nära till allt.. nu blir det till att finna något nytt.
Ha det gott

Svar: Ja, detta var en katastrof! Du kan tänka dig den dubbla kön till frukosten, från matsalen ut i hisshallen, runt i den och tillbaka till matsalen igen. De som stod där fick ju vänta minst en halvtimme på att få en plats.
Inga Magnusson

2018-11-05 @ 07:05:25
Postat av: Kicki

Å det blev fel namn på förra inlägget😳

2018-11-05 @ 07:08:19
Postat av: Veiken

Du milde eller som jag först tänkte. Herre Jösses.....
Det finns väl bara en väg för det hotellet. Rakt utför.
Bilden från duschen gav mig kalla kårar. Det såg ut som en helt annan dusch.....ryser!

Svar: Duschen var ett riktigt stolpskott! Den sitter högt, precis under taket så jag tänkte inte på att den fanns där förrän jag nästan var dränkt. Det är för mycket som är fel på det här hotellet, smart att välja nåt annat
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Tack för varningen. Då är det inget hotell jag kommer att nappa på vid ett Stockholmsbesök.

Svar: Klokt att välja något annat, här är för mycket som är galet. Det finns andra hotell centralt i Stockholm
Inga Magnusson

2018-11-05 @ 08:02:52
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: FREEDOMtravel

Men oj, vilken tråkig upplevelse! Låter inte kul alls! Jag har varit där på några event och det har varit trevligt. Men har ju inte bott där...

Svar: En sån besvikelse! Gamla Sergel Plaza var så trevligt!
Inga Magnusson

2018-11-07 @ 06:03:28
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback