Sparris

Inga problem alls att äta sparris en gång i veckan! Det är såååå läckert!  Men man måste var noga med tillagningen. Jag skalar noga så jag slipper få trådar mellan tänderna när jag äter. Sköljer också ordentligt så alla sandkorn blir borta. Sen provkokar jag för sparris är lömsk. Koktiden kan vara allt från 3 minuter till 10 minuter. Det syns inte utanpå vad som gäller utan jag testar genom att koka en av de tunnare  stänglarna och en av de tjockare innan. Då vet jag vad som gäller. Har så många gånger kokat för länge och sedan fått äta slamsig och trådig sparris.  Men med provkokning så funkar det.  Hollandaise och skinka till förstås.
 
Så här ser den ut oskalad. Jag skalar genom att hålla i knoppen, trycka mot skärbrädan och så skala neråt med en potatissskalare.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Sparris är verkligen en delikatess så det kan jag tänka mig att äta ofta :D

Ha en bra start på veckan!

Svar: Ja sparris har inte någon stark och speciell smak så den går att äta ofta. Vi har snälla goda vänner som förser oss direkt från Tyskland ! ;- ))
Inga Magnusson

Postat av: FREEDOMtravel

Vi har nog aldrig lagat vit sparris... Grön sparris äter vi ofta! Här på Irland är den billig så vi äter varannan dag till middagen ungefär ;) (Lagar egen mat i bilen)

2018-05-07 @ 21:33:54
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback