Plötsligt blommar allt på en gång!

Spireorna slog ut, norsk brudspirea tror jag det är.
 
Bergenian blommar tacksamt fast den varit begravd i värsta snöplogvallen under vintern. Är lite hängig på bilden men jag vattnade den idag och den blev pigg. Tack Tina för namnrättelse, det är inte kärleksört.
 
Några pingstliljor på jordkällarkullen
 
Primulerna
 
 Påskliljor
 
 
Tulpaner 
 
Getrams är det förstås, det visste Tina också, ser ut som stora liljekonvaljer. Vet inte om det är en trädgårdsväxt egentligen. Mina exemplar har jag inte planterat, de har bara invaderat och vill breda ut sig alldeles för mycket
 
Gulltörel, tack Tina
Gullevivorna förstås. De blommar ovanligt rikligt i år och breder ut sig 

Kommentarer
Postat av: Tina

Tror namnet är Jätterams på dom som ser ut som "liljekonvalj" Dom gula Gulltörel och den du kallar kärleksört heter nog Bergenia. Kärleksörten blommar vanligtvis på hösten. Mvh från ett lika blommande Långserud.

Svar: Tack Tina, visst har du rätt om blomnamnen! Trevligt att få träffa delar av familjen här igår. Låter kul med att bygga nytt hus och efter vad Olle berättade så blir det bra. Spännande med uterum
Inga Magnusson

2018-05-16 @ 09:50:00
Postat av: Tina

Varsegod! Va så lite. Hoppas jag inte verkar som en besserwisser! Dä ä jag inte. Bara intresserad av blommor.

Ja, vi har en spännande tid framför oss. Vi tror och hoppas att det blir bra. En ny erfarenhet helt klart.

Svar: Du verkar inte alls besserwisser. Jag är tacksam för hjälp med namnen på blommorna, jag hade glömt. Gubben din och Roland har haft en del projekt igång under dagen; fikat förstås, fällt ett stort träd vid älven och fixat stängslet i sjön för era kvigor som kommer hit till Sillerud snart. Det är så roligt att se dem här, det väntar vi på.
Inga Magnusson

2018-05-16 @ 15:11:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback