Man ska inte gå bredbent och med fötterna utåt ;- ))

Man ska inte gå bredbent och med fötterna utåtvinklade. Istället ska man sträva efter att försöka sätta ner fötterna nästan framför varandra. ;- ))  Tja ungefär så här kanske. 
 
För några decennier sedan så sa vår gode vän Eberhardt Hoffmann, numera framliden,  till en av oss i familjen (säger inte vem! ;- )) att inte gå så bredbent och inte vinkla ut fötterna för det gångsättet skulle slita ut höfterna. Eberhardt var ju läkare med lång erfarenhet och hans ord förtjänade att tas på allvar. Han upprepade sin varning flera gånger. 
 
För några veckor sedan läste jag en artikel i en facktidskrift skriven av en sjukgymnast. Om han gjort egen forskning eller läst andras vet jag inte men han varnade utifrån den  också för bredbent gång. Enligt honom så är vi konstruerade för att gå smalt, så har människor gått sedan historiens begynnelse och bredbent gång gör enligt honom oss sjuka. Hela kroppen påverkas och mest höfter och knän.   
 
När jag läste detta så mindes jag Eberhardts ord och tänkte att detta ska man nog ta på allvar. 
 
Egentligen är det logiskt. Urtidsmänniskan gick inte på plant underlag utan i terräng. Det var alltså både tids- och kraftbesparande att göra en smal gång i gräset / riset / snön och hålla sig till den. Likaså kan man tänka sig att man valde att gå efter varandra för att slippa bana ny väg. En del djur går ju så, typ varg. De går ofta exakt i varandras fotspår i snön. 
 
Imorgon blir det blogg- och facebookinlägg om dagens besök i Åmål och Karlstad. Det blev lyckad kulturtur men en besvikelse med äting på Stadt i Åmål  - igen tråkigt nog. Vad har hänt?

Kommentarer
Postat av: Veiken

Jag tänker ungefär så här: Jag går väl hur jag vill. Tänker jag att varv till så ska man vara rädd om sig och lyssna på vad expertisen säger..

Svar: Jag blev lite tagen av att två experter utifrån helt olika utgångspunkter sa samma sak. Måste nog lyssna lite på dem ändå.
Inga Magnusson

Postat av: znogge

Aj då, då får man se över sin gång stil för att se om den är ok. Är lite osäker på hur jag sätter fötterna... Tråkigt att ni blev besvikna ännu en gång.

Trevlig helg!

2018-05-04 @ 21:29:42
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback