Liljekonvaljer och fin fredagskväll

Vi fick en fin liten bukett med liljekonvaljer igår  fredag! Tack snälla för den, årets första.
 
Tänker på Rolands farbror Nils som brukade plocka liljekonvaljer i Bobergskuel  till sin Anna till Morsdag!
 
Jag letade i alla fall upp en vas som skulle kunna passa till blommorna och hittade den här lilla blå. I den låg en lapp som jag glömt bort och texten var: "Denna vas köpte jag till morsdag åt min mamma 1927". Den är skriven av min mamma Maj- Britt som föddes 1917, alltså var hon 10 år när hon gav den här lilla vasen till sin mamma Axelina Ahl ( Lina Pettersson som gift) . Ibland överraskar livet och visst fanns ett samband till en mamma när blommorna plockades också. Vi pratade mycket om mammor igår. När mammor går bort förlorar man lite av väderstrecken som poeten säger. Göran Thunström var det visst 
 
Igår kväll fredag hade vi goda vänner här på lite äting och prat. Kvällen gick så fort. Så fint att ha goda vänner i närheten, vi är tacksamma för det, det betyder mycket.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Liljekonvaljer är så fina och vad passade väl bättre än att ställa dem i din fina vasen. Lite som en hälsning från svunna generationer och tider. Jag har kvar ett litet fat som min mamma köpte till sin mamma när hon hade varit sjuk. Små söta minnen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback