Gott om bäver i vår sjö!

Det är gott om bäver i vår sjö Östra Silen och här är en av dem. För bävrarna har vintern varit sen. De brukar etablera matställen typ för någon vecka sedan, men åt då  fortfarande av sitt vinterförråd. De sticker in kvistar och grenar i sand- och jordbankar för att ha och mumsa på under vintern. Det är en orsak till deras ivriga dammbyggande. Vi har flera bäverhyddor som vi ser ofta. De ligger gärna i samband med att vattendrag går ut i sjön. Ingångarna är förstås under vatten.  Det är inte många som är intresserade av att jaga bäver här så stammen hålls inte under strikt  kontroll, blir ibland fler än vi egentligen vill ha. Problemen är deras trädfällande och dammbyggande. Busiga alltså men tveklöst söta! 
 
Jag vägrar provsmaka bäver fast det är ju ett helt vegeriskt djur så det borde funka att äta, men för mig är de oaptitliga. Svansen är som en hårlös spade och den varnar de med genom att slå hårt i vattenytan så det blir en smäll och en kaskad av vatten. Av pälsen går att sy pälsar men det finns nog ingen marknad för det numera. Tack för bilderna K. !
 
Idag fredag ska det blir en tur till Åmål med Rolands bilärende och sen till Karlstad för att se facebookvän David Anderssons utställning. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback