Blommar i trädgården just nu

Den omtalade och numera fina spirean blommar vackert, den som bara var ris förra året men som vi beskar efter blomningen då. Tror det är norsk brudspirea, men minns inte säkert, det är några decennier sedan den planterades.
 
Syrenerns blommar, både lila och vita bondsyrener. De vita hämtade jag vid Sättere ( som nu är till salu förresten) ute på Egenäs, jag fick lov av ägare. De lila kommer hemifrån Bäck förstås.   Det blev inte länge ledigt för skomakaren i år, tiden mellan hägg och syren gick på någon dag. ;- ))
 
Aklejorna har börjat, åtmintstone invid väggen där det driver mest. Har aldrig planterat dem, de bara kommer och är fina så de får vara kvar.
 
Get-rams eller jätte - rams heter den här som ser ut som stor liljekonvalj. Den har jag heller aldrig planterat och den breder ut sig överallt. Jag tar bort en hel del men sparar också för jag förstår att humlorna älskar den och jag älskar humlor. Det är minst 5 - 10 i varje buske.
 
En ömklig vårginst finns det. Jag planterade ett par för många år sedan för de är så fina. Men de dog snabbt och bara den här lilla fliken blev kvar. Den strävar och överlever så jag har inte hjärta att ta bort den.
 
Jaha och nu har jag redan glömt igen vad den här heter, Tina kan. Skulle gärna ha fler, för den blommar fint. Gulltörel kanske?

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ja, det är en Gulltörel och visst är den fin!

Svar: Ok, då vet jag! Tack för info.
Inga Magnusson

Postat av: Tina

Du vet ju redan svaret. Gulltörel ä dä.

2018-05-25 @ 16:59:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback