Åmålbesök igår fredag! Fotofest och Stadt.

Åmålsbesöket startade på Stadt där vi tänkt oss en god lunch. Men vi blev återigen lite besvikna. Sej äter jag inte och inte pytt i panna heller, så då återstod kött och potatis. Tyvärr en besvikelse den här gången också, liksom med det stekta fläsket förra gången. Då var tisdagsfläsket till del bränt, till del för lite stekt och tog slut. Den här gången var maten  inte varm, köttet var hårt som horn och den bruna såsen tjock och klimpig.  Vad har hänt med Stadt i Åmål som vi ätit på så många gånger och alltid varit nöjda? 
 
Fortfarande är dock inredningen på Stadt vacker, här jugendlamporna i taket.  Och efter Stadt blev det XO för fika och nu var det öppet. ;- )) Och handelsträdgården hade en del intressant att erbjuda. Jag fick med mig en liten kasse med kryddväxter. 
 
 
Det har varit fotofest i Åmål nu och vi kollade på det som var öppet. Konsthallen hade två utställningar, dem såg vi. 
Håkan Ludwigssons lämnade mig oberörd. Jag har ju växt upp med Sten Bergmans föreläsningar och bilder från resor i exotiska länder och kanske blivit mättad den vägen. Detta handlade om baksidan av Australien med boskapsskötsel.
Men detta var magiskt fint på övervåningen. Jan Töves bilder på landsbygd. 
 
 
Den är sevärd. Sen fanns tydligen bilder i gamla kyrkan men den var inte öppen medan  vi var kvar i Åmål. 
 
Vi kunde i alla fall konstatera att närheten till Vänern här ger ett mildare klimat. Björkarna var redan delvis utslagna, det är de inte hemma i Sillerud.
 
Senare idag blir det mer om besöket i Karlstad, bl.a. på David Anderssons utställning.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Tråkigt att maten inte höll måttet. Jag hade också ratat sej och pyttipanna och hade väl förmodligen blivit lika besviken på köttet. Även om lokalerna är vackra så fungerar det inte i längden att leva på gamla meriter.

Trevligt med olika utställningar!

ha en fin lördag!

Svar: Så ledsamt, måste ha hänt något. Vi har ätit på Stadt i många år av och till och alltid varit nöjda förut. Nu får vi nog byta
Inga Magnusson

Postat av: LENA

Du får prova Nygård
Så god mat där tycker vi iallafall

Svar: Var ligger det?
Inga Magnusson

2018-05-05 @ 14:27:59
Postat av: Lena

Bredvid byggmax
gamla restaurangen vid fd profab
https://www.hitta.se/restaurang+nyg%C3%A5rd+ab/%C3%A5m%C3%A5l/dxSR_4vnU1

Svar: Där var vi faktiskt och letade efter Profab, men det var ju borta. Men då vet vi till nästa gång. Sen har det kommit ett nytt matställe vid hamnen; Harrys. Det var vi lite sugna på att testa. Och så brukar ju Solsidan vara bra.
Inga Magnusson

2018-05-05 @ 16:31:16
Postat av: Lena

Solsidan har vi inte testat och Harrys gick vi förbi

Svar: Ok, vi får testa dem vid tillfälle.
Inga Magnusson

2018-05-05 @ 22:01:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback