Hej då skidorna!

Idag onsdag var nog sista dagen för skidåkning. Imorgon ska det snöa mycket så spåren lär försvinna. Och sen ska det tydligen bli en vecka med mildväder och en del regn. Gissningsvis kommer våren sen. Fast jag får vara tacksam att vi har fått ha en så lång tid med fina skidspår, två veckor. 
Det blev inte solsken idag men lite solljus genom molnen
 
Nu förstår jag varför rävarnas parningstid kallas löptid. För visst löper de omkring. Idag var nya rävspår överallt, i skidspåren, bredvis skidspåren och tvärs över åkrarna. Och det var såna här små markeringar. 
 
Längst bort hade älgarna sparkat upp ett område för att komma åt gräs. Rådjuren äter nog det de blir matade med nu hos många snälla människor. De kommer inte igenom snön så bra. 
 
Jag delade upp skidor och tax på olika tid. Det blev skidåkning utan Seffrin och långpromenad med Seffrin sen, ett par timmars knatande på olika vis.  Det var tur att Seffrin inte var med i skidspåret, för jag såg ett antal spår efter sork och Seffrin vill ju gärna jaga lite på dem. Vet inte om sork också har parningstid och löper omkring, har inte sett så mycket spår förut. 
 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Härligt att det blev ett par veckors åkning i alla fall!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback