Åke i Hôltemyra ...

... satt i kassan på Svanskogs Folkets Hus när det var dans här förr. Jag var här någon gång, Roland minns och berättade. Åke var snäll och slagfärdig och pratsam. Han jobbade på bruket annars bl.a. tillsammans med Anders i Svensbyn som också minns honom. Åkes son blev så småningom idrottslärare i Årjäng. Det är inte så långt mellan orterna.  Vi var i alla fall på Filippamässa  här idag. Det är kvinnliga försäljare. Det var många som sålde och många besökare. Det säljs hantverk av olika slag. 
En del är helt ovantade saker, bl.a. de här skålarna gjorda av gamla skivor.  De var riktigt kul.  Fast jag förmodar att några  skiv- entusiaster skulle gråta om de såg detta.  
Kul skyltar
 
 
Jag gjorde en del fynd: Marja i Myroms  fina kokort köpte jag av god facebook-vän Ingrid Fredriksson.  Hon sålde också sina böcker fast jag har nog redan köpt de flesta av dem Hon skriver om intressanta ämnen och dessutom barnböcker.  Närpoducerad honung blev det också, liksom snygga fjäderpåskägg och smarriga glutenfria kakor. Vi tog en fika också före hemfärd
 
Påskäggen med fjäder i blev fina i solljus!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback